Chec cu lămâie

to travel is to live

Ingrediente:

6 ouă

130 g zahăr

125 g făină

70 ml ulei

sucul de la o jumătate de lămâie

un praf de sare

3 linguri esență de lămâie

turmeric (opțional)

Iată rețeta de chec cu lămâie, un chec atât de bun și de fraged, cu o textură umedă și cu o aromă intensă de lămâie, cu adevărat cel mai bun chec din toate timpurile și de departe, checul meu preferat.

Pentru această rețetă am folosit 6 ouă (cantărite, fără coajă au avut 321 g) care au fost reci, scoase direct din frigider, așadar, temperatura lor nu schimbă cu nimic produsul final, fie că acestea au stat anterior pe masă în bucătărie, fie că provin de undeva de la frig.

Pentru a obține acel gust intens de lămâie, nu puteam să nu mă folosesc de fructul în sine, așa că am pus sucul de la o jumătate de lămâie (eu am avut circa 20 de ml de suc, dacă aveți mai mult de atât nu e absolut nicio problemă) și am obținut un chec spectaculos. În continuare, am folosit esență de lămâie din belșug, 3 linguri pline, însă voi puteți pune coajă de lămâie, dacă doriți; eu, să fiu sinceră, prefer esența, mi se pare că aceasta din urmă e mult mai potrivită la checuri, iar coaja citricelor merge mai bine la aluaturile dospite.

Ca și la checul pufos, simplu, am ales să mixez foarte bine și gălbenușurile cu o parte din zahăr și restul ingredientelor, mai puțin făina, pentru a obține un chec și mai pufos, cu o textură deosebită, un chec umed, atăt de bun, încât creează dependență.

La final, avem grijă să coacem checul într-o tavă suficient de mare, căci acesta va crește în timpul coacerii și nu dorim să îl vedem cum curge din tavă. Cuptorul trebuie neapărat să fie pornit în prealabil, la 190 de grade Celsius și vom lăsa checul la această temperatură pentru 20 de minute, după care reducem la 180 de grade pentru încă 10-15 minute sau până ce trece testul cu scobitoarea (înfigem scobitoarea în centrul checului și dacă iese curată, înseamnă că e gata checul). Atenție, sub nicio formă, nu deschidem ușa cuptorului în primele 20 de minute de coacere!

După coacere, îl lăsăm la răcit pe un grătar și apoi, cât încă mai e cald, îl tăiem, căci e prea grea așteptarea până la răcirea completă pentru o asemenea delicatesă și îl gustăm cu mare poftă!

Sper să încercați și voi rețeta mea de chec cu lămâie cât mai curând și să îmi lăsați un comentariu și o poză mai jos, alături de părerea voastră sinceră! Până atunci, vă invit să urmăriți cu atenție și rețeta video! Spor în toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *