
Ingrediente:
600 g piept de pui tăiat felii sau în fâșii
3-4 linguri ulei de măsline
sare (1/2 linguriță sau după gust)
piper proaspăt măcinat (1/2 linguriță)
usturoi granulat (1/2 linguriță)
boia neapărat afumată (1 linguriță cu vârf)
Pentru cartofii înăbușiți:
1 broccoli
3 cartofi mari (800 g)
3 linguri de ulei de măsline
1 linguriță rasă de sare
1/2 linguriță de piper măcinat fin
1/2 linguriță de usturoi granulat
1/2 linguriță de boia afumată/simplă
în plus, alte 2 linguri de ulei de măsline
puțin parmezan/cașcaval
Cine ar refuza o porție delicioasă de cartofi înăbușiți alături de cel mai fraged și gustos piept de pui? În mod cert, eu nu. Ador cartofii, gătiți în orice formă și niciodată nu mă satur să îi mănânc. Cât despre puiul fript sau la grill, pot spune, fără ezitare, atât de bun nu am mâncat nici la restaurant. În schimb, ce am observat este, că datorită condimentelor pe care le-am folosit, dar și a timpului de marinare a cărnii, am obținut o carne la fel de fragedă și bună ca cea din kebaburile turcești care este marinată în iaurt.
Întâi de toate, ne ocupăm de carne, care va sta la marinat până sunt gata cartofii. Dacă folosiți pui crescut în curte, pregătiți-l de seara sau cu câteva ore înainte, ca să aibă timp suficient să se frăgezească.
În ceea ce privește cartofii, așa cum am precizat și în rețeta video, vă sfătuiesc să folosiți un soi care își păstrează forma în urma gătirii și să îi evitați pe cei albi, făinoși care se vor transforma în piure și vor reține multă apă. Recomand, astfe, cartofii roz sau cei pentru salată care rămân întregi după fierbere și nu se dezintegrează în timpul gătirii. Inflorescențele de broccoli trebuie neapărat fierte separat fiindcă acestea au un timp mult mai scurt de gătire, iar când sunt gata, le scoatem într-o sită și le punem peste cartofi doar atunci când aceștia mai au o cantitate mică de apă. După ce a scăzut toată apa și cartofii sunt complet gătiți (în tot acest timp, amestecăm în ei cu o spatulă și ne asigurăm că sunt bine acoperiți cu apă), îi vom transfera într-o tigaie curată, incinsă, în care adăugăm puțin ulei și îi mai lăsăm la foc potrivit pentru 2-3 minute cât să se rumenească ușor și să se evapore apa absorbită de aceștia. Când sunt gata, presărăm parmezan și îi acoperim cu un capac până la servire.
Frigem apoi și bucățile de pui într-o tigaie încinsă la foc mare, dar nu maxim, atenție, câte 3-4 minute pe fiecare parte. În funcție de grosimea feliilor de carne, acestea se vor găti mai repede sau mai greu, așa că mare grijă la acest detaliu, să nu lăsăm puiul prea mult pe foc, dar nici să rămână crud.
Am obținut, așadar, un fel de mâncare de-a dreptul irezistibil. Nu doar că arată foarte apetisant, dar și la gust e wow! Nu vă spun decât atât: trebuie neapărat să încercați și voi această rețetă la prima ocazie! Urmăriți și rețeta video accesând linkul de mai jos. Spor la gătit, dragii mei!